Megérkezett a Toyota Rav4 GR Sport

A Toyota immáron 4 éve mutatta be a GRMN modellt a tápláléklánc csúcsán, a GR végződésű modelleket a második szinten és a GR Sport modelleket a harmadik opcióként. A Toyota Rav4 GR Sport ez utóbbi sportossági szinten lép be a modellpalettára néhány változtatással.

Eddig csak a Yaris zsebrakéta kapta meg a teljes GRMN csomagot, a GR jelölte módosítások pedig a Corolla, 86 és Supra modellekben öltöttek testet. A GR Sport jelölés szinte minden modellen megjelenik valahogy, még a japán belpiacos minibuszokon is.

A Toyota Rav4 GR Sport a következő a Toyota modellek közül, amely magáévá tette a sportosabb megnevezést Európában, csatlakozva a Yaris, Yaris Cross, C-HR és Hilux-ok sorához. A GR Sport alapvetően egy felszereltségi szintet takar néhány apró mechanikai módosítással. A Rav4 esetében ez a futómű hangolását érinti feszesebb rugók és lengéscsillapítók használatával. A Toyota ígérete szerint ezzel nagyban javul az irányíthatóság és a vezetési élmény.

Toyota Rav4 GR Sport beltér
Új kijelzőt kap a Toyota Rav4 GR Sport 2023-tól. Forrás: Motor1.com

A Toyota Rav4 GR Sport külső jegyei változnak a hibrid és plug-in hibrid változatokon is. A fényes fekete 19-esfelnik, a fekete sárvédő ívek, az első splitter vagy a hátsó ajtó borítása egyértelműen azonosítják a sportosabban felszerelt Toyota Rav4 modelleket. A karosszéria elemein túl változnak valamelyest a ködlámpák, illetve a beltérben az ülések jelentenek újdonságot.

A panoráma kamera és az elektromosan állítható első ülések az alapfelszereltség részét képezik, de változik a váltókar betétje is. Az ajtón és az ajtó belsején matt, fém színű betétek és GR logók kényeztetik a szemünket. A 2023-as modellévre a Toyota Rav4 GR Sport megkapja a legnagyobb 12,3 colos műszerfali kijelzőt, a multimédia rendszert pedig egy 10,5 colos kijelzőről vezérelhetjük.

Az új modellévben a külső és belső jegyeken túl a Toyota Rav4 GR sport fejlettebb ütközés megelőző rendszert is kap. Az értékesítés meg az idén megkezdődik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük