A Mini visszahozza a manuális váltót

Az ellátási lánc problémák és az Ukrán háború miatt a Mini úgy döntött 2022 májusában, hogy kivezeti a manuális váltót az amerikai modelljeiből, ám most mégis visszahozza a kétajtós, keménytetős Cooper-ben, Cooper S-ben és John Cooper Works-ben.

Ahogy telik az idő, egyre kevesebb autóban érhető el manuális váltó. A Mini amerikai részlege is úgy döntött, hogy ezt az opciót leveszik a választható opciók közül. A döntés hátterében az ellátási lánc problémák és az Ukrán háború állt.

A mini visszahozza a manuális váltót
Új színekkel és kevesebb variánssal indul a Mini a vásárlókért 2023-ban. Forrás: Car&Driver

Ennek ellenére a Mini most mégis úgy döntött, hogy visszahozza a váltókart néhány autójába a 2023-as gyártási évre, amely 2022 novemberében indul. Az a 3 modell, amiben újra lehet manuális váltó, a Cooper, Cooper S és a John Cooper Works.

Az amerikai piacon a lehetséges modellkínálatot és áramvonalasítják és a belépő modell a 2 literes Signature lesz, a Classic verzió pedig kivezetésre kerül. Az új év új színeket is hoz, ezzel kettővel több lehetőség közül választhat, aki egyedileg összeállított autót választ és nem a raktári készletből akar gyorsan Minihez jutni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük